СДСМ : ДПМНЕ СО СИЛЈАНОВСКА НУДАТ ВРАЌАЊЕ НАЗАД ВО ИЗОЛАЦИЈА, ДАЛЕКУ ОД ЕУ

0
268
На претстојните претседателски и парламентарни избори граѓаните имаат шанса да го изберат правецот на државата.
Едниот е патот на интеграција во ЕУ, чиј предводник е СДСМ, а другиот пат што го предлага опозицијата е сосема спротивен, тоа е изолација, стагнација, враќање назад во едно мрачно време на национализам и поларизација.
ДПМНЕ, со Силјановска нуди само враќање назад, во изолација, заглавени 11 години без било каков напредок, далеку од ЕУ.
Даваат лажни ветувања кои никогаш нема да се остварат.
Доволно е само да се погледне што се случи во Скопје. ДПМНЕ не донесе никаква позитивна промена, не донесе никаква реформа, само катастрофа.
Ист е примерот и со предлогот за претседателски кандидат на опозицијата во ликот на Давкова.
ДПМНЕ не може да донесе никакви позитивни промени затоа што единствената шанса за Македонија е членството во ЕУ – а тие се против тоа.
Со ДПМНЕ нема ЕУ ниту за 100 години.
Изборот пред граѓаните е јасен. Напред по европскиот пат на напредокот со СДСМ или назад во изолација со ДПМНЕ.
Токму затоа граѓаните ќе ја дадат поддршка за кандидатот на СДСМ и коалицијата.