СДСМ ГИ ФАТИ ЖИВИ ВМРОВЦИТЕ КАКО МЕСТАТ АНКЕТИ : АНКЕТА СО РАЗЛИЧНИ БРОЕВИ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ РЕЛЕВАНТНА ТУКУ ОБИД ЗА МАНИПУЛАЦИЈА НА ГРАЃАНИТЕ

0
613
Анкетата којашто денеска беше објавена има различни бројки. На почеток се тврди дека се анкетирани 1.200 граѓани, а на крај дека биле 1.067.Анкета со различни броеви не може да биде релевантна туку обид за манипулација на граѓаните.
Останува фактот дека вакви анкети излегуваат секогаш кога Христијан Мицкоски ќе доживее пораз на политичката сцена во земјава, кога ќе излезе спротивно од она што го говори или кога треба да се покрие некаков скандал со раце во медот.Нарачани анкети имаше и пред изборите во Маврово Ростуше и Центар Жупа кога се тврдеше дека ВМРО-ДПМНЕ има двојна предност за на крај Мицкоски да доживее пораз.