СДСМ ги напушта преговорите!

0
557

СДСМ ги напушта преговорите дознава Телма од извори во партијата.

Причина  е одбивањет на Советот на ЈО да ги прифати во целост тимот што го предложи Катица Јанева.

За СДСМ ова е прекшување на законот за специјален јавен обвинител и договорот од Пржино.

Тие ќе се повлечат се додека не се разгледаат новите околности за продолжување на преговорите.

Заев, кој се враќа од Израе, за Телма изјави – се повлекуваме на додоплнителни консултации во партијата, конечна одлука ќе биде донесена утре.