СДСМ ГИ ЗГОЛЕМИ ПЛАТИТЕ НА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА 55%, ОВАА ГОДИНА ДОБИВААТ И 10 000 ДЕНАРИ К15

0
566
СДСМ изминатите години на дело покажа како се вреднува одговорната работа на наставниците, со покачување на платите за 55 проценти.
Платите на наставниците само во септември годинава се зголемени за 15 отсто. Од 2017 досега платите на наставниците се зголемени во повеќе наврати, за вкупно 55 отсто.
Со покачени почетни плати, коефициент на сложеност и минат труд, платите на наставниците со искуство достигнуваат над 40.000 денари.
Од оваа година наставниците добиваат и 10.000 денари К15, односно регрес за годишен одмор.
Разликата меѓу СДСМ и ДПМНЕ е јасна и очигледна.
СДСМ за 6 години ги покачи платите на наставниците за 55 отсто, а ДПМНЕ за 11 години за само 4 проценти.