СДСМ : ВО ВРЕМЕ НА ДПМНЕ БЕА ПОТРЕБНИ 4 МИНИМАЛНИ ПЛАТИ ЗА ПОТРОШУВАЧКА КОШНИЦА, ДЕНЕСКА 2

0
251

Во време на ДПМНЕ работниците беа третирани како евтина работна рака и затоа минималната плата беша 8.000 денари а просечната плата беше едвај над 20.000 денари.

СДСМ минималната плата од 8.000 денари ја покачи на 22.500 денари, што значи 3 пати повеќе од времето на ДПМНЕ.

Во време на ДПМНЕ беа потребни 4 минимални плати за потрошувачка кошница, денеска 2.

Просечната плата СДСМ ја покачи на 40.000 денари што е речиси двојно од времето на ДПМНЕ.

Дополнително, СДСМ врати над 2,6 милијарди евра назад кај граѓаните а ДПМНЕ – НУЛА, ниту еден денар.

Веселата математика на ДПМНЕ само покажува дека оваа партија се уште е заглавена во тоа време кога наместо за граѓаните и работниците парите се фрлаа за споменици, барок и стиропор.