СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО СОСЕДНА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА

0
265


Билатералните односи меѓу двете пријателски земји се на високо ниво а заедничката соработка во делот на економијата и европскиот пат не се само позитивен пример туку се и придонес во развојот на регионот.

Унапредувањето на добрососедските односи во регионот ги јакнат европските вредности и европските перспективи.