Самка Ибраимовски: Додека Бајрам се смееше на бината, негов сопартиец мртов лежеше на асфалтот

0
650

Пред настапот на Амди Бајрам на партискиот митинг во Охрид пред неколку дена се случи трагична несреќа во која загина еден 41-годишен член на Сојузот на Ромите, рече вечерва Самка Ибраимовски од ПЦЕР на митингот во Кочани.

– Наместо Бајрам да излезе на бината и да каже дека се случи несреќа и да побара едно минутно молчење и да каже дека не е во можност да зорува тој излезе на бината и ги забавуваше своите коалициски партнери со глупости, а телото на трагично загинатиот Ром лежеше на асфалтот. Од ова можете да видите за каква личност се работи – рече Ибраимовски.