Саки бе саки, смешно човече си ти знаеш ли? Гомце си ти, гомце смешно мутаво празноглаво, кретенче…

0
1365

Еееееј Хорхе да ти дојде во емисија и еден цел саат да ти држи лекции а ти цело време по него АМА ПРЕТСЕДАТЕЛЕ, АМА ПРЕТСЕДАТЕЛЕ… Во 2015-та, во оваа Македонија, со овој Хорхе да направиш вакво интервју е невидена перверзија и новинарски ЗЛОЧИН!

sashe-ivanovski

Да му дозволиш да го брани Миленко, да го брани Грујо, да се прави луд дека за ништо не е крива владата, дека има доволно демократија, дека криви биле само судиите и новинарите, да не го прашаш за редицата скандали, за аферата и на неговата сопруга чие писмо бил скриено т.е украдено од архивата на МВР, да не го прашаш за политичките затвореници, за содржината на снимките, за криминалот, за корупцијата, за поткупеноста на медиумите, за тепањето на политичките противници и новинари, за бланко оставките на пратениците, за економската ситуација за презадолженоста на земјата за Скопје 2014-та, да му оставиш само три теми на кои он ќе глуми голем државник, да направиш од ова интервју платформа за плукање по Грција наместо интервју со човекот кој седи на Водно втор мандат и гледа како земјава тоне на сите можни полиња, сето ова да го направиш, Саки, па ти си човече беда од новинар, ти може си мислиш дека со тоа што си бил фин и културен со претседателот на оваа земја си направил некој новинарски успех, но ти му дозволи на еден од главните сатрапи на оваа земја да пројде непредизвикано, не е тоа задачата на еден новинар Саки, ах бе Саки бре бедо една смешна, кретенче едно, гомце едно патетично и смешно, суртук еден неупотреблив!

Затоа тебе те ставиле за уредник на Телма, ти нема да ја загоризиш Телма и Макпетрол со твојата кадифеност и мекоќа. Ти не си опасност за режимот и сигурен сум дека ќе ти дојде и Грујо. Ти си лесен новинарски противник, тебе може секој да те изигра, издрибла и натзбори, од тебе секој политичар може да направи мајмун, ако тоа му успеа на еден Хорхе,  па можам да замислам што ќе се случи ако ти дојде еден Димовски или пак Грујо лично.

Два типа на новинари му дозволија на овој режим да не прегази – курвите и мекушите. Курвите се продадоа и го лажат народот, мекушите се шушумиги кои не ги бива за кур! А оваа земја може да се пофали со изобилство и од двата овие врсти на новинари, врие од нив во медиумите! И затоа мораше Заев со тајни снимки да се бори со Грујо ние новинарите не го сопревме Грујо во потфатот за уништување на оваа земја, и затоа и сега откако ги имаме бомбите Грујо пак има висок рејтинг, затоа што новинарската фела ни е составена од курви и неупотребливи празноглави кретенски мекуши ретарди! Баш каков што е Саки, у уста да те ебам копиле едно лигаво!

Саше Ивановски, главен и одговорен уредник на порталот Мактел

П.С. Колумната не е украдена од Мактел туку е објавена затоа што педерчето кратовско од Мактел замоли да се објави на Народен Глас 😀