РУСКАТА ВОЈСКА ВЛЕЗЕ ВО УКРАИНА, СО ТЕШКА АРТИЛЕРИЈА СЕ БОМБАРДИРА ОД СИТЕ СТРАНИ, ЖИТЕЛИТЕ ВО ГОЛЕМИ КОЛОНИ ГО НАПУШТААТ ГЛАВНИОТ ГРАД КИЕВ

0
574

Украинската гранична служба објави материјали за кое вели дека покажува руски воени возила како ја преминуваат нејзината граница од Крим.

Во соопштението се додава дека „движењето на воена опрема од полуостровот се евидентира преку административната граница“.

Руските трупи започнаа напад со широк опсег на Украина рано изутринава, додека претседателот Владимир Путин ја отфрли меѓународната осуда и санкции и ги предупреди другите земји дека секој обид за мешање ќе доведе до „невидени последици“.