РУСИЈА ЈА ЗАЈАКНУВА СВОЈАТА ВОЕНА БАЗА НА ГРАНИЦАТА СО ФИНСКА

0
398

– Ова се првите видливи знаци дека Русија почнала да инвестира во подготвеноста на своите гранични бази во близина на Финска по долги години неактивност, наведе Финската новинска агенција.

Финскиот министер за одбрана Анти Хаканен изјави дека тие не претставуваат непосредна закана за безбедноста на неговата земја.Пензиониран фински генерал изјави дека најверојатно магацинот таму е изграден за одржување.Додека британскиот весник Гардијан објави дека таквиот потег може да се поврзе со намерата на Русија да испорача опрема на украинскиот фронт од базата Петрозаводск.