РУСИТЕ ИЗНЕНАДЕНИ ОД ОТПОРОТ НА УКРАИНЦИТЕ, ПО 2 ДЕНА ТЕШКИ БИТКИ НИШТО ОД ПЛАНОТ ЗА ОСВОЈУВАЊЕ НА УКРАИНА ЗА 24 ЧАСА СО БЛИЦКРИГ ОД ИСТОК, СЕВЕР И ЈУГ, ОД ВОДА, КОПНО И ВОЗДУХ, УКРАИНЦИТЕ НЕ СЕ ПРЕДАВААТ

0
687

Два дена руската офанцива во Украина наидува на тежок отпор од страна на украинските вооружени сили кои се видно мотивирани и добро вооружени.

И покрај предноста во воена опрема Русската предност изгуби неколку од клучните моменти денес при што Путин процени брза победа, изјавуваат од САД и Стејт Депарментот.

“Добиваме информации дека на терен се пружа голем отпор од украинските сили, поголем отпор отколку што руските воени сили се надеваат,” изјавуваат медиумите. “Украинците се борат за нивната земја”.

Додека руските вооружени сили се обидуваат да го завземат главниот град, Киев и други поголеми градови како Каркив и други помало стратешки градови како Ривне засега ниеден не успеале да го завземат поради силниот отпор на украинските воени сили како и на отпорот кој го пружи цивилното население во земјата.