Речиси 1.000 коњски сили и мотор со 16 цилиндри: Најмоќното Југо на светот се продава за 25.000 долари

0
474

Овој Југо има мотор на Кадилак, и тоа 8,2-литарски мотор од моделот Елдорадо. И не само тоа, во него се вградени два мотори.

Конкретните податоци велат дека станува збор за вкупно 16 цилиндри, скоро 1000 КС и погон на сите тркала. Сопственикот предупредува дека двата мотори имаат еден систем за ладење. Како и стандардниот модел, и овој може да зоврие. Затоа, подобро е да се користи задниот V8 во секојдневните активности, а кога треба да се покаже, се вклучува и вторито со што се лансира вистински ѕвер.

Ова Југо во моментов е на продажба и сопственикот бара 25.500 долари за него.