Рената Десковска ќе раководи со собранискиот канал на МТВ

0
1353

foto-renata-treneska-deskoska-520x292

Професорката Рената Десковска, која е и потпретседател на Собранието на Македонија, денеска со 81 глас „за“ и ниту еден „против“ е избрана за претседател на Советот на собранискиот канал.

Нејзиниот партиски колега, пратеникот од Велес, Марјанчо Николов, пак, е избран за заменик претседател на Буџетскиот совет на Собранието на Република Македонија.