Реизборот на реисот Реџепи во Кондово со вооружено обезбедување!?

0
563

Вчерашниот итен реизбор на реисот Сулејман Реџепи, кому мандатот му е истечен уште од 2011-та, според извори од ИВЗ бил одржан далеку од седиштето на ријасетот, во Скопско Кондово. Седницата била одржана во тајност и според извори на Либертас била обезбедувана со вооружени лица.

reisot11

неа не знаеле, ниту биле повикани, сега разрешениот Скопски муфтија и генералниот секретар на ИВЗ кој исто така е разрешен.

За вчерашната одлука за разрешување, која ја прочитале од соопштението што го издаде ИВЗ за реизбор на Реџепи и разрешување на Скопскиот муфтија и генералниот секретар Африм Тахири. велат дека е надвор од уставот на ИВЗ. Коментарот на двајцата е дека “ Нелегитимен реис разрешува легитимен муфтија и генерален секретар кој призна дека мандатот на Реџепи и неговиот е истечен пред 4 години, но реисот одбива да свика седница за избор на нов поглавар“.

Тие, како што велат, се чудат како ако реисот се плаши неговиот реизбор да го направи во седиштето на ИВЗ и го организира истиот тајно во Кондово со вооружено обезбедување, мисли во понеделник да ја спроведе одлуката односно и навистина да ги смени Скопскиот муфтија и генералниот секретар.

Приврзаниците на Скопскиот муфтија не ја прифаќале одлуката на реисот и му даваат целосна подршка на муфтијата и на генералниот секретар кои се дел од групата која од поодамна не се согласува со начинот на кој ја води и се однесува со верниците реисот Реџепи.

Целиот текст може да го прочитате ОВДЕ