Режимскиот канцер сеуште пушта метастази: Тетинот на Боркица Груевска избран за претседател на судот во Гевгелија

0
2479

soboren-hram

Судскиот совет на седница денеска избра претседатели на десетина Основни судови, со што ја оконча ситуацијата судовите да бидат водени од една до две години со вршители на должност, пишува НОВА.

Сепак, изборот кој беше оценет како „транспарентен“ од страна на претседтелот на Судскиот совет Бранко Ушковски, покажа дека Судскиот совет не може да се оттргне од партиските и политички влијанија и за претседател на Основниот суд во Гевгелија го избра Драги Дилберов, тетин на Боркица Груевска, сопруга на премиерот Никола Груевски и покрај податокот дека има уште една и пол година до пензионирање.

Целиот текст може да го прочитате ОВДЕ