РЕЖИМОТ СЕ ОДМАЗДУВА: Поради жестоката критичарка на ДПМНЕ Мери Николова, Иванов го разреши нејзиниот сопруг Агрон Буџаку од функцијата амбасадор во Франција

0
2043

hqdefault_1

Агрон Буџаку, амбасадор на Македонија во Франција, со указ од македонскиот претседател Ѓорге Иванов е разрешен од функцијата.

Неговата функција како амбасадор во Француската Република завршува заклучно со 4 декември оваа година.

Буџаку за македонски амбасадор во Франција е именуван во 2009 година, откако претходно беше министер за транспорт и врски.

Инаку тој е во брак со големата опозициска активистка Мери Николова и овој потег се смета за одмазда на режимот кон Мери.

budjaku_nikolova-600x400 232268 meri-nikolova-685x320