Режимот продолжува да го наградува Стевче Муња за неговатга константа сервилност : Кум Ставре му помогна на Стевчо да се позајми од Светска Банка 500.000 евра за да гради улица во Карпош!

0
1177

stevchoСтевчо Муња изиграва поголема будала и од Амди Бајрам во овој период и затоа стига награда од режимот. Кум Ставре му помогнал на Стевчо Муња да земе кредит  од Светска Банка во вредност од 500.000 евра за да гради улица во Карпош, поточно Тафталиџе, се работи за улицата Прашка.

munja

За разлика од ова, режимот се однесува нерпијателски спрема општините Центар, Куманово и Струмица па во овие општини не само што не можеме да ги видиме министрите на владата како помагаат за некои заеднички проекти туку и има целосна блокада, како на пример во Куманово каде владата намерно ја блокира општината со вода за пиење како казна за Кумановци што гласале за СДСМ?!?!?