РЕЖИМОТ почна да бега од директни соочувања: Министерот Чавков да ти бил политичка кукавица која е исплашена од „бомбите“, не се појави на комисиите во Собранието и да се соочи со опозициските пратеници!

0
336

timthumb.php

Длабоко жалам што Митко Чавков не дојде на денешната седница на  Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање. Тој исто како и неговиот претходник ја игнорираат оваа комисија. Оваа власт, и според извештајот на Прибе е докажано, ептен ја злоупотребила не само позицијата на власт туку и ја користеле положбата за тие цели. Скандалот со прислушувањето откри дека била нарушена приватноста на низа граѓани, меѓу нив и новинарите. Според Прибе тоа е докажано дека тие се направени од нашата служба за безбедност. Прибе потврди дека УБК работела без контрола, и следела комуникации и без судски налог, рече пратеникот Горан Мисовски на денешната седница на комисијата, пренесува Плусинфо.

Повеќе ОВДЕ