Режимот на Грујо и ВМРО-ДПМНЕ ги одбројуваат последните часови пред да скапат во Шутка и Идризово – Невзат Бејта, ДУИ: „Владата ќе се формира… Одлуката ќе биде објавена наскоро.“

0
3061

Потпретседателот на ДУИ, Невзат Бејта, денеска изјави дека неговата партија се залага во најкраток можен рок да се формира влада, пренесе ТВ 21.

Како што вели тој, одлуката на ДУИ за преговорите ќе биде објавена наскоро. Бејта вели дека новата влада, која ќе биде формирана со еден ваков распоред на мандати, може да биде функционална и стабилна, секако доколку работи во интерес на граѓаните.