Фашистите заедно со Камчев и Ќерим ГО УМРЕА ,,Дневник”, каде ли ќе јадат ЛАЈНА сега куртоните Мирка Велиновска, Дарко Јаневски, Кате Нешкова и Искра Коровешовска кои десет години цицаа буџетски средства и слугуваа на ДПМНЕ?!

0
2253

Првиот приватен весник во независна Македонија – „Дневник“, од утре нема да се печати. Оваа одлуката денеска на вработените им ја соопштил Александар Динев, поранешниот директор на МПМ. Најголем дел од редакцијата ќе биде прогласен за технолошки вишок, а само мал дел ќе бидат префрлени во сестринските портали како „Утрински весник“, „Вест“ и „Телеграф“.ADE95B07D6FDA340AC08D6D406143BDB

„Дневник“ беше првиот приватен дневен весник и почна да излегува на 20 март 1996 година. Негови основачи беа новинарите Бранко Геровски, Сашо Дамовски и Миле Јовановски.

Извор: Нова