РЕЖИМОТ Е ПОСРАН ДО ДАСКА ОД МАСОВНОСТА НА ПРОТЕСТИТЕ: Откако се проширија информации дека СДСМ подготвува нај масовен протест досега, ГДОМ ги мобилизира лебарките на протест в четврток пред Собрание

0
1314

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) в четврток вечер пак ќе организираа протест во Скопје, овојпат пред Собрание. На тој начин режимот ќе се обиде  да го спречи големиот масовен протест за кој, како што дознава Мактел, од вчера започнале подготовки во опозициската СДСМ.

ГДОМ се покажа како режимска филијала задолежена за мобилизација на буџетските паразите на контра-протести.

Минатата недела ГДОМ организираше неколку протести пред штабот на СДСМ во Скопје. Потоа информираа дека тие целта веќе ја постигнаа, дека изборите ќе се одржат на 5 јуни по потпишувањето на решението за избори од претседателот на Собранието и по соопштението на ДИК дека избирачкиот список е прочистен.