ГРУЈО ГИ ЗГРИЖУВА ЛЕБАРКИТЕ ОД ГДОМ ЕДЕН ПО ЕДЕН ЗА ТОА ЛАЈНАТА КОИ ГИ ИЗЕДОА ПРОТИВ ЗАЕВ НИЗ ТРИБИНИ : Ачковска од ГДОМ се вдоми во Институтот за социјална историја

0
2169

Два дена пред изборот на преодната влада направени се куп измени во раководните органи на 30-тина државни институции. Сменети се директори, советници, членови на управни одбори, објави НОВА.

ackovska-670x377

Избран е нов состав на Институтот за социјална историја, каде сега се вдоми истакнатиот член на ГДОМ, професорката Виолета Ачковска. Таа во последните две години во повеќе наврати се истакна како поддржувач на политиките на ВМРО ДПМНЕ, отворено зборуваше против западните амбасади во земјава, а беше предмет и на многу скандали поврзани со вработувања на членови на нејзиното семејство во државните и јавни служби кои многумина ги толкуваа како своевидна „благодарница“ за поддршката на власта.

За директор на Управата за прашања на борците и воените инвалиди, повторно е назначена онаа сподоба и шлајм од човек Бранко Јаневски.

branko jan

Режимското старо пувало Бранко Јаневски е претседател на Социјал демократската партија на Македонија, која на секои избори излегува со листи за пратеници со имиња слични на оние од СДСМ, со цел да ги збуни гласачите. Така, носители на изборни листи на минатите избори беа имиња како Рада Шекеровска, Зоран Зашев и Игор Ивановски.