РАМА ДО БУГАРИЈА : ПОЛИТИКАТА НА БЛОКАДА Е УЖАСНА, ОДВРАТНА И АНТИЕВРОПСКА!

0
223

На ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе им останат и Mинистерствата за економија и земјоделство.За партнерите од „Вреди„ се резервирани Министерството за политички систем, на чие чело би застанал Изет Меџити, Министерството за здравство, каде би се вратил Фатмир Меџити, како и министерски позиции во култура и образование.

Го бараат и спикерското место во Парламентот, но за тоа уште се преговара. Се подготвуваат и две нови министерства – за енергетика, рударство и минерални суровини и за спорт. За eнергетика се спомнува Сања Божиновска, енергетски експерт, која живее и работи во Прага.Во тајност се држат и имињата на тројцата пратеници, за кои лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, рече дека ќе се приклучат кон коалицијата „Твоја Македонија“, со што е обезбедено мнозинство од 61 пратеник.