Рамадан Рамадани: Грујо и Сашо не можат да си признаат дека ги победи едно селанче од Муртино со помош на шиптариштата!

0
4000

Гледам и денес соопштението од ДПМНЕ изобилува со центри и надворешени фактори па мислам дека треба да се објасни уште еднаш од каде доаѓа поривот за вакви пиркаски, спинови и конспирации.

Имено Груевски никако не може да разбере дека е декласиран од страна на еден човек кој дошол од таму енкаде во Скопје и го победил и од луѓе како албанците кои ја направиле таа потребната ефективна разлика во гласови на последните избори.

Тој ги сметал Заев како „некој селанец од Муртино“ а албанците племе, шиптаришта и индијанци.

Секако тотално зошто треба да си се присетил дека самиот Груевски продавал пиперки на пазар а Заев има цела фабрика за ајвар и пиперки и возел Мерцедес купен од приватни средства.

И секако да се присети дека Албанците се народ и тоа го докажаа и сега со прецизното гласање со кое го надминаа и балканскиот просек на гласање.

Дел од настапот на Рамадан Рамадани на денешната дебата во Цивил.