Разузнавачот Киро Тодоровски, осомничен од СЈО во случајот „Титаник“ за тешки криминалии со двојните лични карти, мафијата ќе го испраќа на „службен пат“ во Виена!

0
1519

Портал Мактел.Мк дознава дека осомничениот во истрагата на СЈО во предметот „Титаник“, Киро Тодоровски, инаку поранешен шеф на кабинетот на Гоца Бесни Брк ќе биде наместен од мафијата и избрна за претставник на Агенцијата за разузнавање во Мисија на ОБСЕ со седиште во Виена, односно ќе работи како прв секретар на амбасадата на Македонија.

Дознаваме дека конкурсот е објавен доцна вчера вечер и има рок од 3 дена, практично до утре, што зборува дека е наместен.

Информацијата ни е потврдена и од членови на Комисијата за избор при Агенцијата за Разузнавање, каде овој криминалец е вработен.

 

 

Повеќе може да прочитате на порталот Мактел.Мк