РАЗОРНА БОМБА НА ЗАЕВ: СЈО внесе страв во коски на сите министри и директори, проценките се дека за две години заштедивме над 100 милиони евра со тоа што нема местење на тендери!!!

0
1782

– Донесовме одлука сите тендери прво да се објават на сајтот е-набавки па потоа да се реализираат. Тоа и стравот од судски прогон за што сигурно влијание има работата на СЈО доведоа да имаме за две години заштеди од над 100 милиони евра во јавните набавки, нема местење на тендерите и нема дување на цените. Ова е начинот како да се наполни буџетот, без да се качат даноците и да се помогне на повеќе сиромашни и да се направат повеќе капитални инвестиции, преку заштеда на пари!

Премиерот Заев на МТВ.