РАЗОРНА БОМБА НА ЗАЕВ, МИЦКО ВЕЧЕРВА ЌЕ ПЛАЧЕ НА ГЛАС: ЌЕ ИМ ДАДЕМЕ НА ГРАЃАНИТЕ СО НИСКИ ПЛАТИ И НЕВРАБОТЕНИТЕ ВАУЧЕРИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 100 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ДА КУПУВААТ ДОМАШНИ ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ

0
939

– На сиромашните граѓании со плати под 500е ќе им дадеме ваучери вредни 100 милиона евра за да купуваат домашни производи, со тоа сакаме да ги помогнеме и граѓаните но и домашното стопанство. Сите проекти што беа планирани за 2021-ва и 2022-ра ќе ги стартуваме сега на есен, за тоа ќе земеме евро обврзница од 800 милиона евра. Сите три пакети заедно ќе чинат околу 1 милијарда евра!

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев во Топ Тема.