РАДМИЛА ДЕНЕСКА ВО СКОПЈЕ ГО ПРЕЧЕКА ШЕФОТ НА ТРЕТАТА НАЈМОЌНА АРМИЈА ВО СВЕТОТ, ГЕНЕРАЛ ВЕИ ФЕНГЕ, МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА НА КИНА!

0
215

Добредојде за министерот за одбрана на Народна Република Кина, генерал Веи Фенгхе. Се согласивме дека победата над пандемијата бара соработка од сите земји во светот – ниту една држава не може да ја искорени пандемијата доколку целиот свет не се заштити. Побарав од кинескиот министер да се заложи за побрза испорака на кинеските вакцини во Северна Македонија.