РАДМИЛА ВО СЛОВЕНИЈА ПРЕЧЕКАНА СО ВОЕН ШПАЛИР И НАЈВИСОКИ ВОЕНИ ПОЧЕСТИ

0
1583

Одлична средба со министерот за одбрана на Словенија, Матеј Тонин. Во фокусот на разговорите одбранбената соработка, и заедничките предизвици. Словенија беше еден од најгласните поддржувачи на нашето членство во НАТО. Драго ми е што официјалната посета на Словенија е во годината кога двете земји одбележуваме 30.години независност. Минавме низ заеднички предизвици а сега градиме заедничка иднина.

Фејсбук статус на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.