ПЦЕР: ХОРХЕ ПОВЛЕЧИ ЈА ОДЛУКАТА ЗА АБОЛИЦИЈА

0
404

Партијата за целосна еманципација на ромите(ПЦЕР) му укажува на ХОРХЕ да ја повлече одлуката затоа што никој не сака аболиција, од партијата на власт велат дека се спротиставуваат на одлуката на ХОРХЕ, ДУИ не прифаќа, Заев неприќача, Црвенкоски не приќача, ве прашуваме за кого ја донесовте аболицијата. Вчера на дебатата со уредниците рековте дека „кој сака да го бришам ќе го избришам, еве шанса да ја исправите грешката, да ја отповикате одлуката за аболиција. Воедно сакаме да ви укажеме дека податоците што ги објавивте кој колку кривичнипријави има, е кривично дело, затоа што Специјалното Јавно Обвинителство се произнесе дека нема дадено податоци за помилувачите, од каде ги набавивте, останува дилема, но едно е сигурно дека за вакво дело следува казна без разлика за кого се работи, велат од ПЦЕР.