ПУТИН СЕ СВРТИ ПРОТИВ РУСИТЕ – ЌЕ ГИ ЗАТВОРА ВО ЗАТВОР НА 10 ГОДИНИ АКО ОДБИВААТ ДА ОДАТ ДА ЗАГИНАТ ВО УКРАИНА

0
225

Путин го потпиша новиот Закон – драстични казни за тие што одбиваат да се борат во Украина

Претседателот на Русија, Владимир Путин денеска го потпиша новиот Закон, кој предвидува затворска казна до 10 години затвор за тие што ќе одбијат да се борат, дезертираат, не почитуваат наредби или се предадат на украинските сили.

Законот претходно беше одобрен од руските Домови на Парламентот. Според стариот закон, војниците дезертери се соочуваа со петгодишна казна затвор.