ПРОТЕСТ НА РОМИТЕ ОД РОМСКАТА НАСЕЛБА ,,ТРИЗЛА” – ГЕГЕ ДЕМИРОВСКИ : ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ПРИЛЕП, БОРЧЕ ЈОВЧЕСКИ НЕ ГИ ПОЧИТУВА РОМИТЕ, ЈА ИСКЛУЧИ СТРУЈАТА А ПОТОА ГИ ИЗЛАЖА ЗА ЛЕД ЛАМБИТЕ, ЛИЧНО ТОЈ ПУШТИЛ КРИВИЧНА ПРИЈАВА НА 17 РОМИ

0
962

Денес во прилепската населба ,,Тризла” се организира протест од страна на ромите каде предводник на истите протести според наши извори е Геге Демировски.

Демировски на почетокот од протестот во населбата ,,Тризла” изјави дека градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески ги излагал нив за уличното осветлување во населбата и изјави дека лично тој им се заканил на 17 роми со кривични пријави.