Протести на македонската дијаспора пред конзулатот во Tоронто

0
442

На 20 јуни пред зградата на македонскиот конзулат во Торонто се собра група од 30-тина македонски иселеници (организирани преку фејсбук) со цел да изразат протест против политичката криза во Македонија и целосната партизираност на државата.

001-540x338

До македонската влада и до поголемите политички партии беше испратено и писмо во кое што се побара: – Почитување на Уставот на Република Македонија; – Обезбедување основни слободи и права на граѓаните; – Поделба на државната власт на законодавна, извршна и судска; – Слободни медиуми и независна МРТВ; – Почитување на политичкиот плурализам.

002-540x338 005-540x338 GetAttachment 004-540x338