ПРОТЕСТИТЕ СЕ ПРОШИРИЈА И ВО БЕЛГИЈА, СЕ ПАЛИ И ОГРАБУВА СЕ ШТО ЌЕ СЕ ИСПРЕЧИ НА ПАТ, БЕЛГИСКАТА ПОЛИЦИЈА ВО ОГРОМЕН БРАЈ НА ТЕРЕН

0
1372

Протестантите од Франција нивните протести ги продолжија во соседна Белгија.

Веќе излегуваат информации дека во Белгија се палат дуќани, објекти како и пријави за голем број на грабежи од страна на протестантите.

Полицијата во Белгија е на готовс и масовно мобилизирана по белгиските улици.