ПРОПАГИРАШЕ БОЈКОТ НА ПОПИС, ПОТОА СЕ ОСВЕСТИ – МИЛЕНКО : ПОПИСОТ ВО ЗЕМЈАВА Е ЗАКОНСКИ И МОРА ДА УСПЕЕ, ВО СПРОТИВНО АЛБАНЦИТЕ ЌЕ ДОБИЈААТ ПОГОЛЕМ ПРОЦЕНТ И ЌЕ БАРААТ ПОВЕЌЕ ПРАВА, МАКЕДОНЦИТЕ ЌЕ ИМААТ ПОМАЛ ПРОЦЕНТ А НИЕ СО БОЈКОТ ЌЕ СТАНЕМЕ ОД ПОБЕДНИЦИ ВО ГУБИТНИЦИ, БУЛУМЕНТАТА БОЈКОТИРАЧИ ГО ЛАЖАТ НАРОДОТ

0
540

По долго време на залагање и пропагирање бојкот на попис главниот пиарџија на ВМРО-ДПМНЕ и стратег, Миленко Неделковски се отрезни и се освести при што во последната негова емисија на Јутјуб повика на попис на население кај народот со што изјави дека доколку не се попишат македонците тогаш албанците добиваат поголем процент и ќе бараат повеќе права.

  • Ако јас не се попишам во мојата фамилија во земјава ќе има еден македонец помалку, овој попис ваков каков што е мора да успее и ќе успее бидејќи наша обврска е да сме онолку колку што сме во земјава! – Миленко Неделковски во неговата најнова емисија околу независноста и пописот.