Пронајден исчезнатиот авион, удрил во планина

0
741

Ова го изјавил официјално лице од компанијата „Тригана ер“ откако нивен авион со 54 патници и членови на екипажот исчезна од радарите.

Trigana-turboprop_3409290b

Оперативниот директор Бени Сумарјанто изјави дека компанијата добила известување за пад на авионот од едно село во близина. Информацијата е потврдена од генералниот директор за авиосообраќај при индонезиското министерство. Тој изјавил дека според исказите на очевидци, авионот удрил во планина.

-Авионот го пронашле жители на селото. Според нив, авионот удрил во планина. Во тек е  процедура за верификација, изјавил директорот.