ПРОВЛАДИНИТЕ МЕДИУМСКИ ТРУБИ НА ЧЕЛО СО КОПИТОТО САШЕ ПОЛИТИКО СО ПЕРФИДНО СТОКМЕНО СЦЕНАРИО ЗА ПОТКУП ПРОТИВ ЗАЕВ : Куртон медиумите и Саше Политико лажно го обвинуваат Заев за дело отфрлено на суд!

0
1200

На провладините медиуми жестоко се споделува видео кое е од ПИМ извадено и издадено од МВР, видео кое не смее да се споделува во јавноста и видео за кое ограничен број на лица во МВР имаат пристап до него, видео во кое лидерот на СДСМ Зоран Заев наводно бара поткуп кое што видео го снимал послушникот на режимот на власта Иво Сачавалиев , куртон режимски струмички, кој што требало исто како Љубе Бошковски да го насади лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Да потсетиме дека ова е дело кое што судот го отфрли бидејќи за него нема дело и нема докази и токму поради тоа обвинителството не покренува обвинение,така што лидерот Зоран Заев не земал никакви пари и тука завршува таа режимска мега лага! Се што се гледа на монтираното видео е барање да се дарува пари за црквата во Струмица која треба да е еден од најголемите црковни храмови каде фамилијата Заеви имаат лично донирано преку 500.000 средства, што значи тука се работи за донации, а не за некаков си  поткуп како што јадат од провладините медиуми заедно со она копито од Кратово – Политико.

Од друга страна Политико и режимските медиумски портали дрндаат за оставки на Заев поради дело кое не го сторил, затоа што не може да има дело кога Заев пари од провладиниот слуга Сачавалиев не земал, и за кој случај обвинителството не го покренува поради немање на докази против обвинетиот во случајот Зоран Заев?! Како може да бара ова ненормално створење оставки од лидерот на СДСМ за муабет во кој се разговара за донации, може како сака да ги врти муабетите, но факт е дека лидерот на СДСМ нити земал пари нити барал поткуп, се што се муабети на оние разговори објавени од ПИМ видеото на провладините медуми е едно флагрантно кршење на уставот на Македонија и тешко кривично дело.

Ова што Политико го прави баш во овај период кога режимот се крши на 1000 парчиња е невиден преседан и доказ дека во одредени моменти блескаво поентира за режимот, баш кога режимот на Грујо се крши на 1000 парчиња токму од Зоран Заев овај имбецил бара оставки и кине зелени на големо. И овој глупаво осмислен напад на медиумските стожери на режимот заедно со Политико ќе помине како прдеж под јорган, потоа ќе ги видиме што ќе прават и со што ќе напаѓаат куртоните режимски медиумски.

И во неколку оштини вмровските градоначалници собираат донации за цркви па никој не ги обвинува дека земаат некаде мито за тоа, туку она што е сега јасно е дека режимот е до гуша во гомна и тоа дека Политико наместо да се дистанцира од тоа гомната полни со муви кој смрдат и штипат тој се фрла главечки во нив и се запретува до уши во нив.