ПРИЈАТЕЛИ ДУШЕГРИЖНИЦИ ОД ДПМНЕ кои ве мачи дилемата – што сме гласале денес? – зашто Зоран Заев бил единствен кандидат а се гласало??

0
910

Е па драги мои да ве просветлам – /речиси на сите конгреси вие акламативно добивате претседател како единствен конгресен кандидат!

-Прв конгрес 1991 Љубчо Георгиевски единствен

-Десети конгрес1995 реизбран Љубчо единствен

-Единаесети конгрес 1999 пак единствен Љубчо

– Дванаесети конгрес 2003 се глумаат избори меѓу Груевски и Ѓорчев и победува Груевски

-Тринаесети 2008 Никола Груевски единствен

-Четиринаесети 2012 Груевски единствен

-Петнаесети 2015 Груевски единствен-Седумнаесети конгрес 2017 Груевски си дава оставка и единствена понуда е денешен Мицко – кому му дишаат во врат сопартијците за вонреден конгрес за негова политичка ( би рекол заслужена )егзекуција.

РАЗЛИКАТА ДРАГИ МОИ е што денес ние СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИТЕ ја искористивме можноста лично да дадеме доверба ( или недоверба ) на лидер!Денес во одлуката влог имаше секој член на партијата а не само ДЕЛЕГАТИТЕ кои во принцип се партиски функционери,,, денес моите родители кои се во осмата декада од животот можеа да бират лидер.

Керка ми која штотуку стана полнолетна гласаше за лидер, сите членови на партијата од метрополата до најдалечното село ја искористија можноста да дадат доверба на партискиот лидер!!

НЕКА ГО ПРОБА ТАКВОТО ГЛАСАЊЕ МИЦКОВСКИ ВО МОМЕНТОВ И ТОГАШ ЌЕ ЈА УСОГЛАСИМЕ БРАНОВАТА ДОЛЖИНА ЗА КОМУНИКАЦИЈА – дотогаш учете ЕВРОПИЗАЦИЈА НА ПАРТИЈАТА КОЈА СЕУШТЕ ПУЛСИРА ПОД ДИРИГЕНСКАТА ПАЛКА НА БУДИМПЕШТАНСКАТА РАКА.

Фејсбук статус на Петар Спасов, Ново Село, Струмица.