Прилеп: Започна реконструкцијата на булеварот „Гоце Делчев“ и дел од улицата „Прилепски бранители“, капитален проект за нов лик на централното градско јадро

0
1541

Прилеп: Започна реконструкцијата на булеварот „Гоце Делчев“ и дел од улицата „Прилепски бранители“. Капитален проект за нов лик на централното градско јадро:
• Четири коловозни ленти
• Велосипедски патеки
• Тротоари поплочени со гранитни плочи
• Тактилни траки за слепи лица
• Нов систем на хоризонтална и вертикална сигнализација
Со повеќе информации во понеделник…🙂