Претседателот на СДСМ Зоран Заев го оствари своето право на глас во внатрепартиските избори каде се гласа за неговата доверба од членството на СДСМ

0
144

Денес, за првпат во тридецениското постоење на плурализмот во Северна Македонија, токму членовите на СДСМ избираат претседател на директни, внатрепартиски избори.Заедно испишуваме историја практикувајќи највисоко ниво на внатрепартиска демократија.Ова е нова, додадена вредност, нов стандард на македонската политичка сцена, поставен од најдемократската, најпрогресивната, модерна и европска партија – СДСМ.