ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ : МОЖЕТЕ ДА ДОВИКУВАТЕ ОД МЕСТО КОЛКУ САКАТЕ, ПЛАТИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ ПОКАЧЕНИ ВКУПНО 36% И ТОА Е ИСТОРИСКИ УСПЕХ

0
449

– Со СОНК имавме реални преговори без притисоци и резултатот е платите во образованието се покачени над 36% со претходните покачувања, тоа е историски успех. Можете да ми довикувате колку сакате колеги од ВМРО ДПМНЕ, во ваше време платите 12 години не се покачија а секогаш кога СОНК ќе се охрабреше да штрајкува вие им носевте заменски наставници и ги малтретиравте.

Премиерот Ковачевски во собранието на седницата за пратенички прашања.