ПРЕМИЕРОТ ИМ СЕ ИЗВИНИ НА ТЕЛМА И АЛФА, ПА ПАК ГИ ЗАПЛЕСКА : АКО НЕКОЈ СЕ ПРЕПОЗНАЛ И СЕ НАВРЕДИЛ, ГО ИМА МОЕТО ИЗВИНУВАЊЕ, СЛОБОДАТА БАРА И ОДГОВОРНОСТ ДА СЕ СЛУЖИ НА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС

0
479

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, денеска на прес-конференција со заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ, говореа за текот на скрининг процесот за ЕУ интеграции.

Премиерот нагласи дека скрининг процесот се одвива со предвидено темпо и ја потенцираше важноста да се задржи динамиката во текот на целиот процес на преговори со ЕУ.

Потоа премиерот Ковачевски им се извини на Телм и Алфа и пак ги заплеска со што ми одговори дека доколку некој се препознал и се навредил, го има моето извинување, слободата бара и одговорност да се служи на јавниот интерес.