ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ НА ТВ 24: Молам за разбирање од моите сопартијци од СДСМ, не може сите да бидат министри, градоначалници, директори и советници на Заев!

0
1977

– Јас ги молам моите сопартијци од СДСМ да имаат малце трпение и разбирање, не може сите да бидат директори, градоначалници, министри и советници на премиерот. Знам дека многу од нив беа со мене и се бореа жестоко, но само 10 месеци сме на власт, секој ќе добие шанса да покаже шанса но да нема илузии дека само поради пријателството со Заев или членската на СДСМ некој ќе добие место кое не го заслужува според образование, знаење и капацитет. Не смееме да се однесуваме како ВМРО ДПМНЕ и да ја партизираме државата!

Премиерот Заев на Тв 24 во интервју со Мишко Иванов.