ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ: АЈДЕ НА БРЗИ ИЗБОРИ СЕГА И ВЕДНАШ, РАЗОЧАРАН СУМ И ЛУТ, ФРАНЦИЈА НИ НАНЕСЕ ИСТОРИСКА НЕПРАВДА, БЛАГОДАРНОСТ ДО СИТЕ ЛИДЕРИ КОИ СЕ ОБИДОА ДА НИ ПОМОГНАТ!

0
1553

– Ми нанесоа уште една лузна, гневен сум, разочаран и лут, Франција ни нанесе голема историска неправда. Благодарност до лидерите кои се обидоа да ни помогнат да добиеме датум. Но европскиот сон на овој народ нема да биде срушен. Сега ми треба вашиот став, затоа мојот предлог е брзи избори сега веднаш!

Спремен сум за одлуката на народот, тој нека одлучи по кој пат ќе одиме, дали ќе одиме назад во мракот или ќе одиме напред.

Јас сум тука да се борам со нашиот народ. Никој нема да ни го земе членството на НАТО.