Прекршочна за Ирина Пановска, в.д. директорката на Хематологија, за ненавремено поднесување анкетен лист

0
1248

Државната Комисија за спречување на корупција на денешната седница донесе одлука да се поднесе прекршочна пријава против актуелната в.д. директорка на Клиниката за хематологија, Ирина Пановска. Прекршочната пријава се поднесува бидејќи Пановска ненавремено го поднела анкетниот лист.

-Пановска е именувана на 04.08.2017 година. Според законот има обврска при секое ново назначување да поднесува анкетен лист, односно на секои шест месеци, бидејќи одново и се продолжува функцијата в.д. директор. Иако имала обврска четири пати до сега да поднесе завршен анкетен лист и потоа одново бидејќи е четирипати повторно именувана за в.д. директор, таа на 15.05 доставила анкетен лист за сите именувања одеднаш. Констатираме дека тоа е ненавремено поднесување – рекоа од Антикорупциска.

Комисијата против Пановска претходно отвори предмет за можна корупција при тендерска постапка, односно тендер на Хематологија кој го добил фирма во сопственост на нејзиниот татко