Првоосомничениот од УБК, на висока раководна позиција, КАКО ШТО ЌЕ МУ ПРДНЕЛО си внесувал телефонски броеви за следење на политичари, новинари и бизнисмени

0
715

-Првоосомничениот од УБК, на раководна позиција, иако немал никакво законско право, давал наредби за внесување на телефонски броеви во системот за следење за лица од политичката, бизнис и новинарска фела во Македонија – изјави специјалната јавна обвинителка Фатиме Фетаи при презентацијата на најновата истрага на СЈО „Таргет“ фокусирана на нелегалното прислушкување.