Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска, со европски пари преку пара-НВО организирала контрапротести!

0
2358

Минатиот број објавивме дека пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска – Старова не дипломирала на Медицинскиот факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј, како што пишува во нејзината биографија на собранискиот сајт.

За овој скандал нема никаква реакција од пратеничката, ниту, пак, во меѓувреме има промена на нејзината официјална биографија. Но, сомнителните активности на пратеничката почнале уште многу одамна, заедно со нејзините политички амбиции.

Според истражувањето на МЦЕО, таа фигурира дури во осум невладини организации кои добивале европски пари за проекти преку Националната агенција за европско образование за што пукна скандал во 2009 година.

Во параневладините организации кои добивале пари од Брисел, фигурираат едни и исти луѓе од ДПМНЕ!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”