Правила за секс за една вечер

0
2948

Пријатели со бенефиции, или пак sex buddy како што се нарекуваат е се попопуларно во машко-женските односи. На мажите секако дека им одговара секс без обврски, но тоа одговара и на многу жени, само е потребно да се одредат одредени правила.

couple lovers passionate loving and kissing

Бидете искрени – Овој однос се основа на ветување дека се работи само за сексот и ништо друго. Ако ви било кој момент почувствувате дека се врзувате, бидете искрени и разговарајте со партнерот, односно со пријателот. Ако тоа не го направите, срцето ќе ви биде скршено.

Секогаш користете кондоми – Знаеме дека звучи нешто што не мореаме да го напоменеме, но не е лошо да се повтори. Сексот е убава работа, но ако сакате и да остане како таква (без деца или половни болести), кондомите се ваши пријатели. Ако сакате пак деца, тоа е сосема нешто друго.

Немојте да бидете љубоморни – Ова е поголем проблем кај жените отколку кај мажите, бидејки поголемиот број на жени емотивно се врзуваат за мажот со кој имаат сексуален однос. Љубомората е непријател кај секоја жена, па и таа е која е без обврски.

Немојте да се галите – По сексот убаво е да се легне во прегратка на личноста која ја сакаме, но вие двајца не се сакате. Тоа е само секс. Нема гушкање, мазење, бидејки тоа би значело дека сте пар.

Извор : emagazin

– See more at: http://emagazin.mk/vesti/vest/5379?title=pravila-za-seks-za-edna-vecher#sthash.R7NjQR5k.dpuf