По повеќе од 30 години, населбата Острово наскоро ќе добие нов современ урбан парк „Бојмија“, во непосредна близина на училиштето „Браќа Миладиновци“

0
387

 Во рамките на паркот со површина од 5 500 м2 се предвидени пешачки патеки со павер-елементи, детско игралиште, терен за мал фудбал, простор за рекреација со фитнес-справи на отворено, нова урбана опрема, клупи, канти за отпадоци, чешма за пиење вода и фонтана.
 Го збогатуваме зеленилото во општината и придонесуваме за зголемување на квалитетот на живеење на жителите од сите возрасти.