ПО ЗЕМАЊЕТО НА МАНДАТОТ, ЗАЕВ ИСПРАТИ ПОРАКА ДО ДУИ: АКО ПРОДОЛЖИТЕ ДА МЕ УЦЕНУВАТЕ ЗА ПРЕМИЕР, ТОА ЌЕ ОСТАВИ ДЛАБОКА РАНА ВО МАКЕДОНСКО – АЛБАНСКИТЕ ОДНОСИ ВО ЗЕМЈАВА

0
893

– Не е убаво кога еден народ ќе се почувствува дека е цел на уцена на една политичка партија, ДУИ со уцените кон мене а и кон ВМРО ДПМНЕ за премиер Албанец ќе нанесе голема штета на меѓуетничките односи, ако се продолжи со тоа ќе се остави длабока рана, траума кај македонскиот народ дека некој го уценува дома во својата земја! Тоа не е убаво и паметно, ако сакаме земјата да ни трае на долг рок.

Зоран Заев со порака до ДУИ по земањето на мандатот од Пендаровски.